Domov
MENU
Denné menu
Ala carte
Sezónne menu
O nás
Rezervácie
Galéria
Blog
Kontakt
English
Blog
Prečítajte si
Tradičné Vianoce bez šarišskej kapustnice ?
Vianoce sú najmä o spoločne strávenom čase v kruhu najbližších, ale aj o celkovej vianočnej atmosfére a v neposlednom rade o tradičnom a chutnom jedle. Typickým pokrmom počas vianočných sviatkov je vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom. V klasickom zemiakovom šaláte s majonézou sa však v dnešnej dobe sa dá majonéza nahradiť zdravšími alternatívami ako sú jogurt, kyslá smotana, či sójová tatárska omáčka. Okrem vianočného […]
22. decembra 2019
Čo prináša jeseň ?
Oslávte jeseň v našom Starom Dobrom Mexiku U nás v Starom Dobrom Mexiku používame najmä lokálne suroviny a menu je pripravované na základe sezóny. Snažíme sa podporovať miestnych farmárov a podnikateľov, od ktorých kupujeme suroviny na prípravu tých najlepších jedál. Posun z leta do jesene je ideálnym obdobím na predstavenie sezónnych zmien menu, s využitím výhody miestnej úrody a chovu. Snažíme […]
03. októbra 2019
Leto najlepšie oslávite grilovačkou s rodinou a priateľmi
Letné grilovačky Neexistuje lepší spôsob ako osláviť leto, než stráviť príjemný čas s rodinou a priateľmi počas chutnej grilovačky. Grilovanie je univerzálna a nadčasová technika varenia. Ak si netrúfate na vlastnú letnú grill párty, prípadne vás už nebaví čakať na nejaké pozvanie od suseda, rodiny, či známych, neváhajte prísť k nám do Starého dobrého mexika a my sa o všetko postaráme. […]
01. augusta 2019
Staré Dobré Mexiko oslavuje 90. výročie
Staré Mexiko je tu už od roku 1929, práve tento rok slávi 90. výročie od založenia. Odvtedy si prešlo rôznymi štádiami. Sme radi, že sme to práve my, ktorí môžu oslavovať toto krásne výročie. Staré Dobré Mexiko ponúka klasickú, slovenskú a poctivú kuchyňu z výlučne slovenských výrobkov, kde si na svoje prídu aj gurmáni, pre […]
02. júna 2019
Kvalita a správny výber mäsa sú rozhodujúce
Už dlhšiu dobu poprední šéfkuchári hlásajú návrat ku koreňom gastronómie, čo v podstate znamená návrat ku kvalitným produktom. Čiže nie veda a technika majú rozhodujúce slovo pri príprave špičkového jedla, ale kulinárske zázraky možno robiť len z kvalitných surovín. Mäso, ktoré dostanete na tanieru v reštaurácii má za sebou dlhú cestu. Dôležitými faktormi sú spôsob, akým sú zvieratá chované, […]
01. apríla 2019